Yerleşkemizde “10 Kasım Atatürk’ü anma töreni” düzenlendi

Yerleşkemizde “10 Kasım Atatürk’ü anma töreni” düzenlendi. İpekköy Yerleşkesi Atatürk büstü önünde gerçekleştirilen anma törenine Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Cansaran, Sabuncuoğlu Şerefeddin SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif AYAR, akademik ve idari personel katıldı.

10kasım1

Tören, saygı duruşu ve istiklâl marşının okunmasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkan Cevger’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

10kasım3

Cevger; “Bugün 10 Kasım 2017, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü. 10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık yaşamını, mücadelesini, Türk milletine kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini daha iyi anlamamız bakımından da önemi büyük bir gündür.  Bilindiği üzere 19. yüzyılın sonlarında Avrupa’nın ekonomi, siyaset, hukuk ve eğitim gibi pek çok alanında kaydettiği aşamalara siyaset ve fikir adamları öncülük etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk;  Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine önderlik etmiş, ardından gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için ömrünün sonuna kadar var gücüyle çalışmıştır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaşı olan birçok yabancı siyaset adamının bugün isimleri dahi hatırlanmaz iken, Büyük önder Atatürk aradan 79 yıl geçmesine rağmen Türk milleti tarafından saygı, sevgi ve minnetle anılmaktadır ve anılmaya da devam edecektir. Sadece 10 Kasım’da değil her daim Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalı, hatırda tutulmalı ve genç nesillere aktarılmalıdır. Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedefler için çalışılması Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhında huzur içinde yatması bakımından da çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk; “ Benim manevi mirasım akıl ve ilimdir. Beni benimsemek isteyenler bu temel eksen üzerinde akıl ve ilimi kendisine rehber kabul ederse benim manevi mirasçılarım olacaklardır.” demektedir. Biz akademisyenler Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasçıları olarak akıl ve ilmi kendimize rehber edineceğimize söz veriyor ve aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde büyük önderi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.”cümlelerini kaydetti. Yapılan konuşmanın ardından anma töreni son buldu.

10kasım2