"Türk'ün Ninni ile Ağıt Arası Hayatı" İsimli Panel

Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin Türk halkbilimi dersi için Amasya köylerinde yapmış oldukları derleme çalışmalarını anlattıkları "Türk’ün ninni ile ağıt arası hayatı" adlı panel 1 Mart Çarşamba günü İpekköy yerleşkesi kongre salonunda gerçekleştirildi.

panel1

Beş panelist yapmış oldukları derleme çalışmalarında köylerde öğrendikleri sözlü kültür unsurlarını dinleyicilere anlattılar.

Panel2

Panel;  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal POLAT, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih KÖSAL ve panel danışmanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Fatih KUŞDEMİR'in öğrencilere verdiği katılım sertifakalarının ardından, günün anısına fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Panel3

Panel sonrasında dekanımız panelistler ve rektör yardımcımıza makamında çay ikramında bulundu.

Panel4