Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programına YÖK Onayı

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programıaçılmasına YÖK tarafından onay  verildi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal, "YÖK tarafından Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programının açılmasına onay verilmesi bizleri son derece sevindirmiştir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı güz döneminde öğrenci almaya başlayacak olan programa ilk üç yıl alınacak öğrenci sayısı, her güz döneminde 12 olarak planlanmaktadır. Öğrenciler; Yeni Türk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı, Türk Halk Edebiyatı ve Türk Dilbilim dalları bünyesinde diledikleri dersleri seçip uzmanlaşabileceklerdir. Programa kayıt yaptırmak isteyen adayların üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkoloji, Halkbilim veya Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Programa öğrenci kabulü, Amasya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve bu yönetmeliğe ilişkin senato esaslarına uygun olarak yapılacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı programında hâlen bir profesör, bir doçent ve altı yardımcı doçent olmak üzere sekiz öğretim üyesi bulunmaktadır. Programın açılmasına verdikleri desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'a ve Yüksek Öğretim Kurulu yetkililerine en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Gelecek dönemde farklı yüksek lisans programlarının açılması çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programına YÖK Onayı