Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 17. Türkoloji Semineri

Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün 15 günde bir Çarşamba günleri geleneksel hâle getirdiği “Türkoloji seminerlerinin” on yedincisi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cavit GÜZEL tarafından 14 Şubat 2018 Çarşamba günü Dekanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

17-1

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. M. Fatih KÖKSAL, bölüm öğretim üye ve elemanları ile yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı seminerde Yrd. Doç. Dr. Cavit GÜZEL makale olarak hazırladığı “ Bir Kent İmgesi Amasya Elması” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Cavit Güzel konuşmasında kentlerin marka değeri olan ürünlerinin var olduğunu Amasya’nın birçok değer geliştirdiğini bunlar içerisinde Amasya elmasının ön plana çıkarak Amasya’nın kent imgesine dönüştüğünü vurguladı.

17-2

Amasya elması kent imgesini oluşum, yayılma ve yararlanma formülü içerisinde inceleyen Güzel, Amasya adıyla bütünleşen elmanın, görüntüsü ve lezzeti sayesinde pazarlar üzerinden ülke çapında yayıldığını ve bu yolla Amasya adını her yere taşıdığını belirtti. Aynı zamanda parlak kırmızının sembolüne dönüşen Amasya elmasının edebi eserler üzerinden kitlelere tanıtıldığını da tespit etti.

Verimli geçen seminer iyi dilek ve temennilerle sona erdi.