Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 27-28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleşen 2. Ulusal Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Bilim Şöleni (TUDOB 2023) bildirileri Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt İlhan, Arş. Gör. Hatice Büşra Tuna ve Arş. Gör. Ece Ayşenur Eren’in editörlüğünde kitap halinde yayımlandı.

İlki 2018’de gerçekleştirilen ve çoğunluğunu Amasya Üniversitesi yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin oluşturduğu TUDOB’un ikincisine 31 farklı üniversiteden 14’ü doktora, 39’u yüksek lisans ve 9’u lisans seviyesinde olmak üzere 62 öğrenci katıldı. Başlangıçta yüz yüze yapılması planlanan TUDOB 2023 ülkece yaralarını derinden hissettiğimiz 6 Şubat depremleri sebebiyle çevrim içi olarak düzenlendi. Nihayetinde yurt içinden ve yurt dışından katılım sağlayan öğrencilere ev sahipliği yapan bilim şöleni 51 tam bildiri metniyle kitap haline getirildi.

Ekran Görüntüsü (93)