Tarihte Kara Bir Leke: Hocalı Katliamı

Diriliş Kulübü tarafından, “Tarihte Kara Bir Leke: Hocalı Katliamı" başlıklı bir program düzenledi. 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyetinin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesiyle sonuçlanan Hocalı Katliamı, Azerbaycan'dan gelen konukların anlatımıyla izleyiciyle paylaşıldı. Program kapsamında konuyla ilgili bir de film gösterisi yapıldı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat’ın da katıldığı programda öğrencilerimiz duygu dolu anlar yaşadı.

Tarihte Kara Bir Leke: Hocalı Katliamı 1

Hocalı katliamının 26'ncı yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programa Hocalı Soykırımı Tanıtma Derneği Müdürü Dilber Soltanıva, Hocalı sakinleri Ayna Navruzova, Akil Memmedov katıldılar. Programın moderatörlüğünü üstlenen Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Hakverdioğlu Hocalı katliamıyla ilgili programların her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyleyerek; Türk gençliğinin bu ve benzeri katliamlara karşı uyanık olması istendi.

Tarihte Kara Bir Leke: Hocalı Katliamı 2

Konuşmalarında ‘İki devlet tek millet’ şuurunun altını çizen Azeri konuşmacılar Hocalı Kasabasında Azeri resmî kaynaklarına göre 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişinin öldürüldüğünü 150 kişinin ise halen kayıp olduğunu ifade ettiler.

Tarihte Kara Bir Leke: Hocalı Katliamı 3