06.05.2021 Perşembe günü saat 21:00’de Fakültemiz Tarih Bölümü tarafından “Sözde Ermeni Soykırımı İddiaları ve Ermeni Diasporası”  adlı çevrimiçi bir konferans düzenlendi. Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali TORAMAN’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Arş. Gör. Dr. Özer ÖZOCAK konuşmacı olarak yer aldı.

Konunun hassasiyet arz etmesinden dolayı bütün milletimizce bilinmesi gerekliliği çerçevesinde konferans, Fakültemiz instagram hesabından canlı yayın şeklinde yapıldı. Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlarımız da toplantımıza katılım sağladı. Konferansımızda farklı ülkelerde alınan son kararların ardından yeniden ülke ve dünya gündemine oturan Türk-Ermeni ilişkileri bütün yönleriyle ele alındı. Bu bağlamda Ermenilerin Anadolu topraklarındaki varlıklarının geçmişine, Ermenilerin dini anlayışlarının nasıl olduğuna, Türk-Ermeni ilişkilerinin ne zaman başladığına, Osmanlı Devleti’nde Ermenilerin genel durumlarına, Misyonerlik faaliyetleri ve milliyetçilik akımlarının Türk-Ermeni ilişkilerine yansımalarına, Ermeni isyanları ve tehcir hadisesine giden sürece, tehcir kararının alınmasına, Ermeni nüfusu tartışmalarına, diaspora kavramına, Ermeni kimliği için sözde soykırım iddialarının önemine, yakın zamanlarda Ermenistan ve diaspora ilişkilerine, sözde soykırım iddialarını resmen tanıyan ülkelere ve Türkiye’nin ne yapması gerektiğine değinildi.

Konferansın tamamını izlemek için instagram hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.

Afiş (2)              Sözde Ermeni