SON SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ VE MEZUNLARIMIZA ÖNEMLİ DUYURU

Son günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi olduklarını söyleyen bazı kişilerin mezun veya son sınıf öğrencilerini telefonla arayarak öğretmen ataması yapılacağını, bunun için kişisel bilgilere ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek kişisel bilgileri ele geçirdikleri veya başvuru dosyası bedeli olarak hesaba para yatırılması gerektiği gibi gerekçelerle bazı yolsuzluklar yaptıkları tespit edilmiştir.

Ülke genelinde yaygınlaşan bu yolsuzlukla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da bir açıklama yapılarak Bakanlığın böyle bir atama usulü olmadığını, hiç kimsenin kişisel bilgilerinin telefonla sorgulanmadığını ve hiç kimseden dosya parası veya başka adlar altında para talep edilmediği ifade edilmiştir. (Bakanlık açıklaması için tıklayınız: http://www.hurriyet.com.tr/ogretmen-adaylari-dikkat-bakanlik-uyardi-40643856 )

Mezunlarımızın ve son sınıf öğrencilerimizin bu konuda dikkatli olması gerekmektedir. Önemle duyrulur