Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sorgun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “ Özel Yetenekli Çocuklar Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Sayın Dekanımız Prof. Dr. D. Duygu KILIÇ, Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet KURNAZ, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin MERTOL, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa ÖCAL, Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ŞİMŞEK, İl geneli ve Konya Bilim Sanat Merkezleri müdürleri, öğretmenleri ve okul müdürleri katıldı.

Çalıştay kapsamında akademisyenler, BİLSEM müdürleri, RAM müdürleri, BİLSEM öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ile BİLSEM veli ve öğrencilerinden oluşan çalışma grupları ‘özel yetenekliliğin tanılanması’, ‘ özel yetenekli öğrencilerin eğitimleri’, ‘özel yetenekli bireylerin öğretmenlerinin eğitimi’ ve ‘toplumda özel yetenekli bireyler’ başlıklarında çalışmalar yaptılar. Çalıştayda yapılacak olan çalışmaların ve elde edilen sonuçların Türkiye’de özel yetenekli öğrencilerin eğitimine önemli katkılar sunmasını diliyoruz.

Oy1

Oy2