ON KITA BİR VATAN İLELEBET İSTİKLAL

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ İLE İLGİLİ KONFERANS VERİLDİ.

İstiklak Marşımız 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilmiştir. Bu tarihten günümüze tam 100 yıl geçmiştir. İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık bildirgesidir. Bu yüzden her yıl belli tarihlerde bu serancamın hatırlanılması ve genç nesillere öneminin anlatılması büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda büyük bir şair ve mütefekkir olan İstiklal Marşı şairimizin de bu şiiri yazarken yaşadığı halet-i ruhiye tüm topluma tekrar tekrar hatırlatılmalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan İstiklal Savaşının her bir duygusunu ölümsüzleştiren bu marş, bu yıl Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve AÜSSAM Müdürü Sayın Doç. Dr. Metin HAKVERDİOĞLU tarafından bir konferansla takrar anıldı.  Metin HAKVERDİOĞLU, Amasya Belediyesi Kültür Müdürlüğünün daveti ile Instagram üzerinden verdiği konfrensta hem İstiklal Marşının yazılış ortamını hem de Mehmet Akif’in yaşam öyküsünü dile getirdi.

https://www.instagram.com/p/CMT-wk_gpVi/ linkinden canıl olarak sunulan programa yoğun ilgi oldu.

Whats App Image 2021-03-19 At 15.32.58 (1)

İstiklal Marşı

2 (1)