Öğretim Üyemiz Eğitim Fakültesinde Akif ve Türkçe'yi Anlattı

AKİF VE TÜRKÇE

Türkçe Kulübü tarafından Akif ve Türkçe başlıklı bir program gerçekleştirildi. Fen-Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Kürşat Efe’nin konuşmacı olarak katıldığı programda Ersoy'un Türk diline katkısı ve kullandığı Türkçe'nin özellikleri katılımcılarla paylaşıldı.  Her milletin tarihinde derin izler bırakmış önemli şahsiyetler bulunduğunu söyleyen Efe; Mehmet Akif Ersoy'un da Türk milletinin gönlünde, hem yüreğiyle hem diliyle hem de kalemiyle taht kurmuş büyük bir şahsiyet olduğunu söyledi. Akif'in sıradan bir şair olmadığını kaydeden Efe; Akif’in hayat felsefesinin gençler tarafından örnek alınmasını ve eserlerinin mutlaka okunmasını istedi. Ayrıca öğrencilerimiz program kapsamında hazırladıkları şiir dinletisinde Mehmet Akif’in eserlerini okudular. Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat; katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Efe'ye  teşekkür  etti.