Koronovirüs

Üniversitemiz İpekköy Yerleşkesi Konferans Salonunda Uzm. Dr. Merve Taştan’ın katkılarıyla “Koronavirüs (2019-n CoV) ve Korunma Yolları” adlı konferans gerçekleşti.

İpekköy Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Personeli, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Uzm. Dr. Merve Taştan konuşmasında; Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Taştan, bağışıklık sistemi zayıf, ileri yaş kişilerin ve kronik hastalığı olanların virüsten çok daha çabuk etkilenebileceğini söyleyerek
koronavirüsün yol açtığı salgının belirtilerini baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, ateş olarak sıralayarak istirahat etmenin, dengeli beslenmenin, bol sıvı tüketmenin önemine değindi.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Recep Kürkçü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç tarafından Uzm. Dr. Merve Taştan’ın adına düzenlenen fidan sertifikası ile çiçek takdim edildi.

Amasya Üniversitesi

Fen edebiyat Fakültes