Fakültemiz Mihri Hatun Konferans Salonunda "İzafiyet Kuramı ve Kara Delikler" adlı konferans gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Dekanımız Prof. Dr. D. Duygu Kılıç, Genel Sekreter Duran Çuhadar, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Furkan Semih Dündar konuşmasında; Olay Ufku Teleskobu (Event Horizon Telescope) iş birliğinin mayıs ayında yayınlanan, içinde bulunduğumuz Samanyolu gökadasının merkezindeki süper kütleli kara deliğe ait fotoğrafın detaylarını, kara deliğin 4 milyon Güneş kütlesine sahip ve Dünya’dan 27 bin ışık yılı uzaklıkta olduğunu katılımcılarla paylaştı. Dündar ayrıca, izafiyet kuramının ön görülerinden ve bugüne kadar hala çözülemeyen “Bilgi Paradoksu” konularına değindi.

Program sonunda Müzik Kulübü öğrencileri tarafından mini konser düzenlendikten sonra, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Dr. Öğr. Üyesi Furkan Semih Dündar’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, sertifika takdim etti.

Dundar1

Dundar2