Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Mihri Hatun Konferans Salonu’nda 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve söz ustası, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak amacıyla “İstiklal Aşığı Hisli Bir Yürek: Mehmet Akif” başlıklı panel düzenlendi.

Programa Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü ve Prof. Dr. Halil Apaydın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Meryem Çetin, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Panel, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Metin Hakverdioğlu’nun moderatörlüğünde Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Tarakçı Gül’ün sunumu ile başladı.

Panelde Doç. Dr. Metin Hakverdioğlu, Mehmet Akif Ersoy’un hayatına, yaşadığı zorluklara, aldığı eğitime, kendini nasıl yetiştirdiğine ve şahsi duruşuna dair kısa bilgiler verirken Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Tarakçı Gül bu bilgileri Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ta yer alan mısralarından hareketle daha da kalıcı hale getirdi. Böylece İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un Türk toplumuna, Batı’ya, gençlere, geleceğe dair yaptığı analizlerin bugün dahi geçerliliğini koruduğuna vurgu yapıldı. Kurtuluş Savaşı şahidi Mehmet Akif Ersoy şükran ve minnetle anıldı.

Program Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Istikbal Asigi Hisli Bir Yurek Mehmet Akif 1

Istikbal Asigi Hisli Bir Yurek Mehmet Akif 2