Tanıtım

Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 17.03.2006 tarih 26111 sayılı kanunun çıkarılması sonucu Üniversitemiz ile birlikte kurulmuştur. Kuruluşu ile birlikte Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik bölümleri; kuruluşundan 6 yıl sonra ise Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve İstatistik bölümleri açılmıştır. Fakültemize ilk öğrenciler 2009-2010 Eğitim dönemine Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinin yabancı dil hazırlık sınıfına alınmış, ilerleyen dönemlerde zorunlu olan İngilizce hazırlık sınıfı isteğe bağlı hale getirilmiştir.  Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik ve Tarih bölümlerine öğrenci alımı devam ederken İstatistik, Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerimizde öğrenci alımı yeterli tercih olmamasından dolayı YÖK tarafından durdurulmuştur.

Tarih Bölümü’ne 2013-2014, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne ise 2014-2015 öğretim yılından itibaren öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinde Lisans Tamamlama kapsamında öğrencilerimiz bulunmaktadır.

Ayrıca Fakültemizin Fizik, Matematik, Biyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde Yüksek Lisans, Biyoloji ve Fizik bölümlerinde doktora öğrenimi devam etmektedir.

Fakültemizde donanımlı Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuvarlarının yanı sıra kütüphane ve okuma salonu da mevcuttur.

Fakültemizde 2016-2017 öğretim yılı itibariyle 72 akademik, 12 idari personel görev yapmakta ve 776 öğrenci öğrenim görmektedir.