Amasya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine 2547 sayılı kanunun 19/b maddesi gereğince Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Geometri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Yıldırım atandı. Yıldırım, bu görevi Doç. Dr. Meryem Evecen ’den devraldı.
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen devir teslim törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Akademik ve idari personeli katıldı.
Doç. Dr. Meryem Evecen Müdür olarak atanan Doç. Dr. Ümit Yıldırım’a görevi teslim ederek “Görev yaptığım dönemde enstitüyü geliştirmek üzere çalışma arkadaşlarımla birlikte gayret gösterdik, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Doç. Dr. Ümit Yıldırım’ında bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyor, kendisine başarılar diliyorum” dedi.
Doç. Dr. Ümit Yıldırım ise konuşmasında, “Bundan sonra bize düşen görev, Fen Bilimleri Enstitüsü’nü bir adım daha ileriye taşımak gayreti olacaktır. Fen Bilimleri Enstitüsü’nün yöneticiliğine şahsımı atayarak onurlandıran ve lisansüstü öğretime katkı vermeye imkân tanıyan sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya takdirlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.