18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü sebebiyle Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen “Zafere Giden Yol Çanakkale” başlıklı anma etkinliği düzenlendi. Programa Rektör yardımcıları Prof. Dr. Halil APAYDIN, Prof. Dr. Recep KÜRKÇÜ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Duygu KILIÇ ile beraber çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Düzenlenen programda Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç Dr. Levent Küçük Çanakkale Savaşlarını tarih ve coğrafya bağlamında o dönem ki iklim koşulları, Gelibolu topografyasının jeolojik ve jeomorfolojik özelliklerinin, Boğazlar coğrafyasının Çanakkale savaşlarına olan etkilerini değerlendirdiği bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra ise Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Bahadır ARSLAN Çanakkale temalı türküler ile programa katkı sağladı. Program sonunda hocamız ve öğrencimize Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Halil APAYDIN, Prof. Dr. Recep KÜRKÇÜ ile fakülte dekanımız Prof. Dr. Duygu KILIÇ teşekkür belgelerini takdim ettiler. Programa katılımları için davetlilere teşekkür edilerek program sonlandı.

11 (2)

22 (1)