Fakültemiz Mihri Hatun Konferans Salonunda ‘Kıvılcım Türk Ocaklarının Romanı’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Yazar Metin Savaş’ın katıldığı söyleşinin yönlendiriciliğini Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Kürşat Efe yaptı.

Türk Ocaklarının kısa tarihi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kürşat Efe, önce 1912’de “Türk Derneği” olarak sonra da “Türk Yurdu Cemiyeti” olarak ad değiştirdiğini, Türk Ocaklarının Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunda etkili olduğunu, sadece Türkiye’de değil, birçok Türkiye dışındaki Türk şehirlerinde de kurulduğunu belirtti. Türk Ocaklarının “Türk kültür ve lisanını yaymak ve geliştirmek” ve “Türkiye'nin çağdaşlaşmasını sağlamak” amaçlarını taşıdığını ve ardından Türk Ocaklarının kuruluş zamanlarını ele alan Kıvılcım romanını neden tercih ettiklerini açıkladı.

Kıvılcım Romanı, Benim Değil Tüm Türk Ocakları Camiasının Romanıdır

Kıvılcım Romanı hakkında bilgiler veren yazar Metin Savaş, “Romanın adı nasıl ortaya çıktığını anlatmak isterim. Sosyal medyada bir anket yaptım. Kafamda iki isim vardı, “Güneş’in Çocukları” ve “Kıvılcım”. Kıvılcım, açık ara anketi önde bitirdi. Türk Ocakları Genel Merkezi de bu ismi çok beğendi. Bu şekilde ismi, hep birlikte koymuş olduk diyen Savaş, Romanın sadece kendisine ait olmadığını, Türk Ocakları Genel Merkezi başta olmak üzere akademisyenler, öğrenciler, kütüphaneciler… dolayısıyla bu romanı hep beraber yazmış olduk.” dedi.

Program soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Whatsapp Image 2022 01 04 At 092004 (1)

Whatsapp Image 2022 01 04 At 092013 (1)