Amasya Üniversitesi, Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun 2020 yılı Akademik Teşvik Ödeneği sonuçlarını açıklamasının ardından Amasya Üniversitesi’nde başarılı akademisyenler için bir ödül töreni düzenlendi.

02_1000x 666

Amasya Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda gerçekleşen törene Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Duman, il protokolü, basın mensupları, dekanlar, akademisyenler ve aileleri katıldı.

Aziz şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Bilici ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Bilici bir müzik dinletisi icra etti.

04_1000x 666

Törenin açılış konuşması yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı; “Sayın Valim, belediye başkan yardımcım çok kıymetli meslektaşlarım, 2020 yılı akademik teşvik ödülleri törenine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Atalarımız çok kısa ve öz olarak bunu şöyle ifade etmişler; ‘marifet iltifata tabidir’ yani kazanılmış farklı özelliklerin değerlendirilmesinin gerektiğini ifade etmişlerdir. 2020 yılında yaptıkları yayınlar ile üniversitemize kurumsal katkıda bulunmuş, akademik teşvik almaya hak kazanmış akademisyenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sevinçlerini paylaşıyor, başarılarının devamını diliyorum. Amacımız üniversitemizde üretilen bilgiyi; sanayiye, iş hayatına, sağlığa, kültüre, sanata aktararak toplumsal faydaya dönüştürmektir. Akademisyenlerimizin başarıları, yapacağımız yeni çalışmalarda en güçlü motivasyon kaynağı olacaktır.” dedi.

05_1000x 666

Amasya Valisi Mustafa Masat’lı konuşmasında; “Üniversiteler, insanların yetiştirildiği ve insanın insana değer kattığı birer bilim kurumlarıdır. Üniversiteler, bir şeyleri keşfederek veya geliştirerek bunları başta insanlığa, diğer canlıları ve hatta cansız varlıklara nasıl faydalı olur çabası içerisinde çalışan kurumlardır. Özellikle son yıllarda ülke genelinde üniversitelerimizin sayısı arttı. Bununla beraber gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde pek çok projeye, pek çok yeniliğe, pek çok inovasyona değer katan üniversiteler ile karşılaşıyoruz. Amasya Üniversitesi de 2006 yılında kurulmuş olmakla beraber bu bilim yarışında yerini almıştır. Türk üniversitelerinin, akademisyenlerinin farklı bir tarafı her şeyde önce bilimsel çabalarında kişisel bir beklenti içerisine girmemeleridir. Bu noktada hepsine teşekkür ediyorum. Amasya Üniversitesinin bilime yaptıkları katkılarından dolayı ödül almaya hak kazanan akademisyenlerini buradan tebrik ediyorum. Bu başarının ve programın yürütülmesinde emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı olmak üzere tüm hocalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

AKADEMİK TEŞVİK KAZANAN FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Üniversitemiz ödül komisyonun kararı ve senatomuzun onayı ile akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimizin isimleri şöyle sıralandı:

Üniversitemiz Ödül Komisyonu, 2020 Yılı Bilim Ödülünü Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Tanak’a, 2020 Yılı Araştırma Teşvik Ödülünü ise Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serkan Demirci’ye verilmesi kararı verildi.

2020 yılı içerisinde Bilim Ödülü, Araştırma Teşvik Ödülü ve en yüksek akademik teşvik puanı alan akademisyenlerimize Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı tarafından çeyrek altın ve üniversitemiz senatosu tarafından da ödül belgeleri verildi.

Törende yine Üniversitemiz Senatosu kararı ile 2020 yılı içerisinde Web Of Science Q1 kategorisinde yayın yapan üniversitemiz öğretim elemanlarına teşekkür belgesi verildi. Teşekkür belgesi alan Fakültemiz öğretim elemanları şunlardır:

Prof. Dr. İlkay Öztürk Çalı, Doç. Dr. Yadigâr Şekerci Fırat, Doç. Dr. Serkan Demirci, Doç. Dr. Melek Gül, Doç. Dr. Güzide Şenel, Doç. Dr. Zehra Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Serpil Eryılmaz, Dr. Hakan Şahin, Arş. Gör. Emine Çelikoğlu.

06 (1)

012 (1)