09 – 12 Haziran 2021 tarihleri arasında BİLTEMM (STEM) Öğretmen Enstitüleri ve 2 farklı üniversitenin destekleri ile gerçekleşen BİLTEMM (STEM) Öğretmen Enstitüleri Kongresi Kapsamında 20 konuşma, 3 farklı panel ve 1 Atölye gerçekleşmiştir. Zirvede “Fen Edebiyat Fakülteleri ve STEM Eğitimi”, “Özel Yeteneklilerde STEM Eğitimi”, “Montessori Yaklaşımı Temelli STEM Eğitimi”, “STEAM'in Öğretim Programlarına Yansıma Biçimleri”, “Soyuttan Somuta Üç Boyutlu Yazıcılar ve Eğitimde Kullanımı” üzerine farklı konuşmalar gerçekleşmiştir. Konuşma ve panellere alanında uzman akademisyenler katılmıştır. Bu konuşmalardan en dikkat çeken konuşma “Fen Edebiyat Fakülteleri ve STEM Eğitimi” konuşmasıdır.

Fen Edebiyat Fakülteleri ve STEM Eğitimi konuşması 10 Haziran 2021 tarihinde saat: 13.30-14.30 saatleri arasında gerçekleşmiştir. Konuşma Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. D. Duygu KILIÇ tarafından gerçekleştirilmiştir. Kıymetli hocamızın değerli görüşlerini sunduğu konuşma Youtube ve Zoom üzerinden canlı olarak verilmiştir. Konuşmada Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. D. Duygu KILIÇ, Fen edebiyat fakültelerinin önemi, Fen edebiyat fakülteleri ve teknoloji, Fen edebiyat fakültelerinin öğrenciler tarafından tercih edilmesinin gerekliliğin nedenleri ile Fen edebiyat fakülteleri ile STEM eğitimi arasındaki bağlantılara değinmiş ve Fen Edebiyat Fakültelerinin yeniden canlandırılması için çalışmaların bir an önce başlanması gerektiği üzerinde de durmuştur.

Whats App Image 2021-06-14 At 21.20.08