b.dünyasında kadın

STEM Öğretmen Enstitüleri ve 7 farklı üniversitenin destekleri ile gerçekleşen STEM Eğitim Zirvesi kapsamında düzenlenen “Bilim ve Kadın” konulu panele Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç panelist olarak katıldı.

“Bilim ve Kadın” konulu panele Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut ve Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Kaya katılarak birer konuşma yaptılar. Panel Youtube ve Zoom üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Akademide kadınının yeri ve sorunları, Fen Bilimleri alanında adını duyuran kadın akademisyenler, STEM'i alanlarında (Özellikle, Fen bilimleri, Matematik vb) kız çocuklarının neden daha fazla yer alması gerektiği gibi konuları ele alan Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, “Bilim tarihine bakıldığında çok sayıda kadın alim, yazar, şair, matematikçi, fizikçi, kimyager, biyolog ve astronom olduğu görülmektedir. Kalitesi yüksek bir yaşamın kapılarını açan temel bilimler ve mühendislik disiplinlerinin ışığında yapılan araştırmalarda elbette kadın ve erkek omuz omuza çalışmalıdır. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir o yüzden bilim dünyasında daha çok kadına ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi.